Zo kun jij energie besparen in huis | mama is blut

Teveel betalen voor energie, dat wil natuurlijk niemand. Daarom zoeken je vast naar nieuwe manieren om te besparen op de energierekening. Speciaal voor jou, hebben wij dit alvast uitgezocht. Ontdek hieronder hoe je energie kunt besparen in huis.

 

Naast geld besparen, is ook duurzaamheid een steeds meer besproken onderwerp in de wereld van energielevering. Dat is maar goed ook, want dat is voor zowel de portemonnee als voor de wereld om ons heen een stuk beter. Hoe je dit zelf thuis kunt doen?Je kunt beginnen met energie vergelijken, en daarna onze volgende tips eens bekijken!

 

Houdt de verwarming vrij

Je zou misschien denken dat de verwarming lager zetten de oplossing is, maar er is een veelgebruikte fout die nog meer invloed op je energiezuinigheid heeft. Radiatoren verliezen namelijk een groot deel van hun werking wanneer je er je natte handdoeken of wasgoed mee bedekt. Een droogrek dient daar veel beter voor en bovendien heeft deze veel meer plaats voor wasgoed dan een radiator.

 

Zelf isoleren

Je hoeft geen dure aannemers in te huren om je huis goed te isoleren. Hier kun je namelijk al met een bezoekje aan de bouwmarkt (of zelfs de Blokker) een grote aanpassing in doen. Door tocht strips aan te schaffen voor alle grote pleten en gaten houdt je tocht buiten. Plak daarnaast ook een stuk aluminiumfolie achter de radiatoren op de muren, zo gaat de warmte niet gelijk de muur in, maar juist de kamer in.

 

Een uitknop op je stekkers

Een hele eenvoudige maar zeer effectieve aanpassing is kiezen voor stekkerblokken met een schakelaar. Zo kun je voordat je het huis verlaat met een druk op de knop je apparaten uitschakelen. Want zelfs apparaten die niet aanstaan, verbruiken toch nog stroom wanneer ze verbonden zijn met de energiebron. Bovendien verbruiken je apparaten via een stekkerblok met schakelaar ook nog eens een stuk minder stroom, zonder dat je daar iets van merkt.

 

Doe het licht uit

Tot slot is het belangrijk dat je je lampen die je niet nodig hebt uitschakelt. Het klinkt misschien logisch, maar gebeurd onbewust toch bij heel veel mensen. Simpelweg omdat je er niet aan denkt en dat is menselijk! Maar bedenk de volgende keer maar of je het licht in het toilet wel nodig hebt als je tv zit te kijken. Je zult er enorm op besparen!  

 

besparen op energie
Spread the love