Zo laat je de zolder groter lijken

Een muffe opbergruimte voor overbodige spullen is de zolder vaak allang niet meer. Veel mensen kiezen ervoor een slaapkamer of werkkamer op de zolderverdieping te maken. Maar sommige zolders zijn niet zo groot of erg laag. Gelukkig kun je met de juiste inrichting en styling je te kleine zolder ruimer laten lijken.

Houd het licht

Om te beginnen lijkt je zolder groter als je alles licht maakt. Daglicht reflecteert op lichte oppervlaktes. Daardoor lijkt een kamer minder klein. Dus hoe meer daglicht binnenkomt, hoe meer reflectie er is. Met een dakkapel creëer je extra daglicht. Online vergelijk je eenvoudig dakkapel prijzen van verschillende aanbieders met elkaar. Om van het extra licht van een dakkapel te profiteren, verf je de muren en het plafond van je zolder het beste wit. Vind je wit te kil, dan is een andere lichte kleur ook geschikt. Verf het plafond wel net een tintje lichter dan de muren. Houd ook de vloer lekker licht. Tapijt, laminaat of hout in een lichte kleur oogt ruimtelijker.

 

Leg accenten

Een andere manier om je zolder groter te laten lijken, is het creëren van diepte. Verf hiervoor de twee zijwanden in een kleur die iets donkerder is dan de andere twee wanden. Doordat je het accent legt op de zijmuren, lijkt je zolder langer. Ook met een grote spiegel lijkt de ruimte groter. De beste plek voor de spiegel is tegenover een raam voor extra reflectie. Kies verder voor meubels in ongeveer dezelfde lichte kleur als je muren. Je meubels vormen dan één geheel met de wanden. Dit geldt ook voor gordijnen en kozijnen. Als je geen zin hebt om je kozijnen regelmatig te verven, kies dan voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen.

 

Heel laag of juist heel hoog

Misschien is je zolder klein maar wel heel hoog. Benadruk de hoogte dan om de ruimte groter te laten lijken. Dit doe je door een grote en liefst opvallende lamp op te hangen. Door een paar planken iets hoger dan normaal aan de muur te bevestigen, bereik je dat effect ook. Door deze trucjes lijken de wanden langer. Als je zolder juist laag is, kun je verticale lijnen op de wanden maken of kiezen voor lambrisering. Verf dan wel het bovenste stuk van je muren in dezelfde tint als het plafond. Met deze en de andere tips lijkt je zolder snel en zonder hoge kosten ruimer

Spread the love