Zo maak je shutters en jaloezieën schoon!

Heb jij ook van die mooie shutters of jaloezieën in je ramen hangen? Dan zul je vast ook wel de schoonmaak stress herkennen. Gelukkig is het echt niet nodig om er tegenop te zien. In dit artikel deel ik een aantal tips met je.

Tip 1: Sluit de jaloezieën

Wist je dat je veel makkelijker de jaloezieën schoon kunt maken wanneer je de lamellen sluit? Zo kun je veel makkelijker het hele zaakje in een keer afnemen. Gebruik hier en droge (stof)doek of plumeau voor.

Tip 2: Eerst droog, dan pas nat!

Wil je de jaloezieën schoonmaken met een natte doek omdat er bijvoorbeeld viezigheid op zit? Zorg dan eerst dat je ze hebt afgenomen met een droge doek. Zo krijg je geen vieze stof vlekken op je lamellen. Je kunt ook de stofzuiger gebruiken, maar zorg er dan wel vooraf voor dat je opzet stuk schoon is zodat je niet per ongelijk vuiligheid op de lamellen krijgt.

Tip 3: Gebruik een washandje

Wist je dat je de lamellen met een washandje veel sneller schoon krijgt? Omdat je met je hand zowel de boven als onderkant in een keer kan afnemen ben je vele malen sneller klaar! Ook is het niet aan te raden om een schuursponsje te gebruiken. De schuur kant van het sponsje kan namelijk je jaloezieën beschadigen.

Tip 4: Schoonmaakmiddel

Gebruik voor het schoonmaken geen sterke schoonmaakmiddelen. Deze kunnen in je jaloezieën of shutters vreten en dat is natuurlijk zonde. Het beste kun je een klein beetje allesreiniger of afwasmiddel gebruiken.

Tip 5: Niet te nat!

Mochten je jaloezieën of shutters gemaakt zijn van hout, gebruik dan niet te veel water. Het kan namelijk gebeuren dat wanneer je te veel water gebruikt de lamellen het water opnemen en ze bol komen te staan. Gebruik dan liever een vochtige doek, maar pak er vooral geen emmer met water bij.

Ben je er nog niet helemaal uit of je voor shutters of jaloezieen wilt gaan? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van top jaloezieen. Ze hebben ontzettend veel keuze en bieden ook een handige inmeetservice aan. Zo weet je zeker dat je de juiste maten besteld en kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Mocht je overigens nog twijfelen over kleur, dan is het slim om wat kleurstalen vooraf (gratis) te bestellen. Zo kun je in de kamer direct zien welke kleur het beste past. Het licht is immers ook een beslissende factor.

Spread the love