Zo maak je zelf de leukste cadeaus!

Zo maak je zelf de leukste cadeaus!

Zelf cadeaus maken

Wanneer iemand in je omgeving jarig is en je weet niet zo snel wat je die gene wil geven, kun je ervoor kiezen zelf een cadeau te maken. Het is tevens een stuk persoonlijker dan wanneer je een present koopt. Bovendien is het uniek waardoor de kans minder groot is dat de persoon het cadeau al in bezit heeft en/of er geen gebruik van kan maken. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en veel geld te kosten. Bedenk je waar de persoon in kwestie van houdt, en pas hier je idee op aan. Als je een beetje creatief bent kom je al een heel eind op weg. Je kunt ervoor kiezen iets in elkaar te knutselen, of te breien, haken of te borduren. Hieronder geven we je een aantal tips weer om eenvoudig zelf iets te maken.

Ideeën om zelf een cadeau te maken

Er zijn natuurlijk talloze manieren om een presentje in elkaar te knutselen. We geven je een aantal voorbeelden die favoriet zijn. Zo is het het makkelijkste om spullen te maken die je als een accessoire kunt gebruiken. Je kunt hier allerlei verschillende materialen en gereedschappen voor gebruiken.
Zo kun je er voor kiezen een sieraad te maken. Een armband of ketting maak je bijvoorbeeld simpelweg door een lint te gebruiken en versieringen in te zamelen die je hier aan kunt rijgen. Denk hierbij aan kralen, maar ook aan minder gangbare voorwerpen zoals kopstukken van leidingen of delen van een telraam. In plaats van een lint kun je ook gebruik maken van een dun sjaaltje of een afgeknipt stuk van een dikke panty.

Zelfgemaakte cadeaus voor in huis

Spullen voor in huis kun je simpelweg maken door met hout, verf en versieringen te experimenteren. Zo kun je een sleutelrekje of kapstok maken door een houten plankje te verven en daarna nog een laag lak te geven. Vervolgens plaats je er schroeven in waar je je spullen aan kunt hangen. Daarna kun je haakjes op het plankje plaatsen zodat je het ergens aan kunt hangen. Dit is een simpel cadeau om te maken maar wel makkelijk om te gebruiken. Ook kun je op een eenvoudige manier andere spullen voor in huis maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen mooie en originele theelichtjes te maken van glazen die je vervolgens versierd met confetti. Dit kun je voor elkaar krijgen door echte confetti te gebruiken, of de glazen te versieren met stipjes acrylverf of met nagellak.